CZK/DEU - IFA W50 L/KKB-CH (chladiarenský automobil)

Medzi mobilné chladiace prostriedky používané proviantnými jednotkami ČSĽA patrí aj chladiarenský automobil IFA W50 L/KKB-CH, ktorý bol vyrábaný v koprodukcii s NDR. Chladiarenský automobil do 5 ton tvorí chladiace zariadenie vstavané do skriňovej karosérie automobilu a strojový spodok automobilu IFA W50. Tepelne izolovanú skriňu automobilu vychladzuje alebo vyhrieva bloková chladiaca jednotka BJH 22, poháňaná motorom automobilu alebo elektromotorom po napojení na vonkajší zdroj elektrickej energie. Teplota v chladiacom priestore sa udržiava automaticky a nepretržite ako na mieste, tak aj počas presunu.


Prachotesnosť skrine automobilu umožňuje ochranu proviantu pri prekonávaní zamorených priestorov.



Bloková chladiaca jednotka BJH 22 umožňuje priestor automobilu :


- vychladzovať na teplotu +5 °C až -20 °C pri teplote okolia +35 °C pre uchovanie chladeného alebo mrazeného krátkodobo skladovateľného proviantu.


- vyhrievať až na teplotu +8 °C pri maximálnej vonkajšej teplote -20 °C, čo v zime umožňuje ochranu sezónnych produktov, poprípade iného tovaru pred mrazom.



T T D vozidla sú plne totožné s nákladným vozidlom IFA W50 L :


Kapacita : 3500 kg



Zdroj : ATOM 1986 č. 12
CZK/DEU - IFA W50 L/KKB-CH  (chladiarenský automobil) - Chladiaca jednotka BJH 22 československej výroby je namontovaná nad strechu automobilu IFA W50 vyrábaného v NDR.

Chladiaca jednotka BJH 22 československej výroby je namontovaná nad strechu automobilu IFA W50 vyrábaného v NDR.
CZK/DEU - IFA W50 L/KKB-CH  (chladiarenský automobil) - Chladiarenský automobil ČSĽA IFA W50 L/KKB-CH.

Chladiarenský automobil ČSĽA IFA W50 L/KKB-CH.
URL : https://www.valka.cz/CZK-DEU-IFA-W50-L-KKB-CH-chladiarensky-automobil-t73514#260834 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více