Američané v západních Čechách v roce 1945 - Bartošek, Pichlík

Diskuse

Američané v západních Čechách v roce 1945
Karel Bartošek, Karel Pichlík
Odp.Redaktor: Zorka Bartošová
Mladá Fronta. Praha 1953
Stran 220
Fotografická příloha - dobové foto, kopie dokumentů)
Svazek 35, 1.vydání
(301-02-19-52938/3/52-672)



Tak toto je opravdu dílko!!Very Happy Literaturu o osvobození ČSR čtu poměrně často. Zatím jsem se setkal jen s knihami popisující boje na východní frontě. I přes dobovou glorifikaci RA se z nich dalo vždy vycházet a dá se říci že se mi většinou líbí.
Knihu jsem si meziknihovně vypůjčil kvůli studiu osvobození ČSR v květnu 1945. Nicméně faktografie je zde zastoupena jen velice chabě (myslím tím postup konkrétních divizí či nižších jednotek v jednotlivých směrech) a pokud ano tak jen velice velice účelově!!!! Z dnešního pohledu je to opravdu jen překrucování faktů a otáčení čehokoliv proti USA. Neříkám že nic z knihy není pravda, ale v kontextu je zajímavé číst že vpodstatě spojenecká vojska na západě nebojovala a jen se projížděla po Hitlerových dálnicích......... Celkem se mi zdá že je všechno moc nafukováno, jako barbarské činy jsou uváděny nehody aut, nehody se zbraněmi a podobně,.. (no ano ono i voják US Army který namol srazí autem kohokoliv je odsouzeníhodný,....ale připadá mě to docela mylné a zavádějící v porovnání s podobnými činy RA,ty samozřejmě nikdo neuvádí). Dívky na plakátech (mají jen krátké sukně!!)- všecko pornografie Very Happy ....a podobně. Za přečtšní to stojí......ALE:shock:


KNIHA SILNĚ POPLATNÁ DOBĚ - PADESÁTÁ LÉTA!!!
URL : https://www.valka.cz/Americane-v-zapadnich-Cechach-v-roce-1945-Bartosek-Pichlik-t75173#277267 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více