Pomozte s identifikací zbraně

Diskuse

Již nějaký čas vlatním tuto fotografii zbraně, o které se domnívám, že se jedná o vrhač min ( Minenwerfer ) bohužel se mi jej zatím nepodařilo identifikovat. Foto není prošlé poštou a je bez popisu. Prosím poraďte.
Pomozte s identifikací zbraně - Minenwerfer ???

Minenwerfer ???
URL : https://www.valka.cz/Pomozte-s-identifikaci-zbrane-t75738#279327 Verze : 0
Pokoušel jsem se vyhledat nějaký obrázek Vámi uváděného typu zbraně, ale bohužel se mi zdály všechny dost odlišné od toho na mé fotografii. Nemáte k dispozici nějaký obrázek pro porovnání ????
URL : https://www.valka.cz/Pomozte-s-identifikaci-zbrane-t75738#281084 Verze : 0
Vážený pane kolego,
vše co jsem vyštrachal o těchto bombometech jsem zavěsil na naše stránky pod názvem: Crapouillot de 58 mm Nr. 1 bis, či Mortier de 58 n°1 bis = forum.valka.cz
URL : https://www.valka.cz/Pomozte-s-identifikaci-zbrane-t75738#281096 Verze : 0
Vážený pane kolego,
dnes jsem od přítele Zdeňka Sedláčka dostal odkaz na zbraň, která se vhledem velmi blíží výše uvedenému obrázku. Podle i-stránek Landships zbraň sloužila v rakouskouherské armádě pod názvem: 7.5 cm Kolben Minenwerfer M.17.


Zdroj Landships mluví o 7.5 cm pístovém minometu vzor 17, jako o zbrani jednoduché, která patřila mezi zbraně s menší hmotností. Údajně tento 7.5 cm pístový minomet nebyl standardní zbraní rakouskouherské armády. Základní technické údaje nebyly dosud zjištěny.


Naopak i-stránky Ulricha Moesslanga tuto zbraň popisují pouze jako: 6 cm Kolben Minenwerfer a odvolávají se na exponát umístěný v Kaiserjägermuseum v rakouském Insbrucku.


Takže je docela možné, že rakouskouherská armáda používala, na italské frontě, nejméně dva vzhledově podobné bombomety.


Zdroj
www.landships.freeservers.com
http://www.moesslang.net/kanonen.htm
http://www.moesslang.net/minenwerfer6cm.htm
Pomozte s identifikací zbraně - Foto via Landships. Upozornění, fotografie představuje zbraň pravděpodobně ukořistěnou na italské frontě.

Foto via Landships. Upozornění, fotografie představuje zbraň pravděpodobně ukořistěnou na italské frontě.
Pomozte s identifikací zbraně - Foto via Kaiserjägermuseum Innsbruck.

Foto via Kaiserjägermuseum Innsbruck.
URL : https://www.valka.cz/Pomozte-s-identifikaci-zbrane-t75738#284140 Verze : 0
Tak to je jiná káva !!! Myslím, že jste na to "kápnul" . Na základě uvedených iformací a odkazů jsem přesvědčen, že se jedná o 6 cm Kolben Minenwerfer. Zbraň je téměř totožná s tou na fotografii z Kaiserjägermusea v Insbrucku. Že se jedná o zbraň používanou r-u armádou se mi zdálo od začátku pravděpodobnější, než typ na francouzkou zbraň, protože fotografie byla zakoupena v sadě s dalšími, které znázorňovali techniku a vojáky r-u. Jsem rád, že se identifikace podařila a děkuji.
URL : https://www.valka.cz/Pomozte-s-identifikaci-zbrane-t75738#284176 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více