15.09.2008 - Pakistan údajně ostřeloval vrtulníky USA

Pákistánská armáda údajně silnou palbou donutila americké vojenské vrtulníky, aby se stáhly z hraničního pásma zpátky do Afghánistánu.
K incidentu došlo poblíž vesnice Angor Adda, v oblasti ovládané kmenovými svazy. Ve stejné zóně zasahovaly americké vrtulníky už začátkem tohoto měsíce, kdy si jejich útok na údajné povstalecké pozice vyžádal životy nejméně dvaceti civilistů.


Mluvčí pákistánské armády Murad Khan potvrdil střelbu, ale odmítl, že by americké helikoptéry porušily pákistánský vzdušný prostor. Podle něj navíc za střelbu nebyli odpovědní pákistánští vojáci.Mluvčí Pentagonu Bryan Whitman sdělil, že americké vrtulníky se pod palbu vůbec nedostaly.


zdroj: zpravy.idnes.cz
www.ct24.cz
URL : https://www.valka.cz/15-09-2008-Pakistan-udajne-ostreloval-vrtulniky-USA-t76033#280605 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více