25.08.2008 - Medveděv vyjádřil potřebu decentralizace Ruska

Rusko nemôže fungovať, ak všetka jeho moc bude sústredená v Kremli. Je veľmi zlé, ak všetky rozhodnutia, vrátane tých, čo sa dotýkajú záležitostí bežnej prevádzky, robí prezident. To znamená, že nemáme systém riadenia. Jednoducho, nemôžeme pracovať. Musíme reagovať pružnejšie, uskutočňovať rozumné rozhodnutia pri riadení. V opačnom prípade by sme sa mali jednoducho hanbiť za premárnené príležitosti," konštatoval Medvedev na stretnutí s predstaviteľmi miestnych úradov v meste Petropavlovsk-Kamčatskij za prítomnosti niekoľkých ministrov.


zdroj: www.sme.sk
URL : https://www.valka.cz/25-08-2008-Medvedev-vyjadril-potrebu-decentralizace-Ruska-t76428#281648 Verze : 0
Vážení,
nic nového pod sluncem. Pokus o demokratizaci a decentralizaci Sovětského svazu, pardon Ruska, již zde jednou byl. Tehdy vznikly silné regiony (gubernie) a jejich sláva a moc vyprchaly za báťušky Putina.


Takže nemám obavu, že ruskému presidentu projdou jeho experimenty, však on jej ruský předseda vlády "klepne přes prsty".
URL : https://www.valka.cz/25-08-2008-Medvedev-vyjadril-potrebu-decentralizace-Ruska-t76428#281751 Verze : 0
Medvedev asi zabudol na rok 1994, keď postupujúce kolóny ruských vojsk smerujúce do Čečenska museli bojovať s jednotkami Ingušského ministerstva vnútra, ktore ich odmietali pustiť cez územie Inguškej republiky... Aj to bol výsledok decentralizácie ústrednej vlády po rozpade ZSSR.
URL : https://www.valka.cz/25-08-2008-Medvedev-vyjadril-potrebu-decentralizace-Ruska-t76428#281756 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více