14.10.2008 - Válka v Gruzii odhalila veliké nedostatky ruské armády

Globální vnímání letního kavkazského konfliktu mezi Ruskem a Gruzií -> obrněné masy tankových kolon úplně rozdrtily malinkatého rivala.


Pohled z Moskvy však vypadá jinak. Mnozí ruští vojenští experti ještě nyní kroutí nevěřícně hlavou nad katalogem chyb, zpoždění a přehmatů, které provázely gruzínskou kampaň. "Válka jasně ukázala, že se potýkáme s velkými nedostatky ve vybavení, výcviku, orientaci na bojišti a dokonce i ve zpravodajské činnosti," tvrdí vojenský expert Alexej Arbatov z Carnegieho centra v Moskvě.


zdroj: www.tyden.cz
URL : https://www.valka.cz/14-10-2008-Valka-v-Gruzii-odhalila-velike-nedostatky-ruske-armady-t77079#283702 Verze : 0
Válku nevyhrává ten kdo nedělá chyby ale ten kdo dělá méně významné Wink
URL : https://www.valka.cz/14-10-2008-Valka-v-Gruzii-odhalila-velike-nedostatky-ruske-armady-t77079#283709 Verze : 0
myslím, že v tomto případě i kdyby Gruzie neudělala žádnou chybu a Rusko jich nasekalo více, tak by to na konečném výsledku bylo nejspíše znát pouze na o dost vyšším počtu ztrát a vyčíslených škod.
URL : https://www.valka.cz/14-10-2008-Valka-v-Gruzii-odhalila-velike-nedostatky-ruske-armady-t77079#283711 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více