08.11.2008 - Čečenské prapory Vostok a Zapad budou rozformovány

---
Prápory Východ (Восток) a Západ (Запад) 42. motostreleckej divízie Ministerstva obrany Ruska boli rozpustené. Na stretnutí s prezidentom Čečenska Ramzanom Kadyrovom to oznámil zástupca hlavného veliteľa pozemných vojsk Ministerstva obrany RF generálplukovník Vladimír Moltenskoj (Владимир Молтенской).


Podľa jeho slov namiesto týchto práporov budú vytvorené dve strelecké roty o celkovom počte 200 ľudí. Súčasne bude ministerstvom obrany a vojenskou prokuratúrou vytvorená spoločná špeciálna vyšetrovacia komisia, ktorej úlohou bude vyšetrenie zločinov spáchaných príslušníkmi práporu Východ.




zdroj:
http://www.regnum.ru/news/1080756.html
[RUS]
URL : https://www.valka.cz/08-11-2008-Cecenske-prapory-Vostok-a-Zapad-budou-rozformovany-t77594#285534 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více