Zpráva o úmrtí

Diskuse

Nevíte někdo jestli RU armáda vyrozumívala rodinu, že její příslušník, jejich syn, otec padl? Pokud ano, tak jakým způsobem a jak takový dokument vypadal? Pokud ho někdo máte, můžete ho na ukázku zveřejnit? Díky!


Omlouvám za nepřesnou formulaci a upřesňuji: Opravdu se mi jedná o RAKOUSKO-UHERSKOU armádu.
URL : https://www.valka.cz/Zprava-o-umrti-t77737#286217 Verze : 0
V příspěvku se píše RU - tedy asi Rakousko-Uhersko (jest-li nebyl příspěvek upravován). A ještě je to zařazeno v první světové.
URL : https://www.valka.cz/Zprava-o-umrti-t77737#286221 Verze : 0
Původně bylo myslím RA (zaujalo mne to protože počátkem války to bylo RKKA) a protože jdu z přehledu nezjišťuji jestli je to v WWII nebo jinde Smile příspěvek jsem stahl.
URL : https://www.valka.cz/Zprava-o-umrti-t77737#286222 Verze : 0
Mam spravu o umrti, ale s neskorsim datumom z roku 1920 asi, ak chces poslem ti na mail. Posli mi SZ.
URL : https://www.valka.cz/Zprava-o-umrti-t77737#376207 Verze : 0
RU měla i v poli rozvinutý personální aparát. Byla to i nutnost, neb zde byla přímá vazba na vyplácení podpůrných částek rodině. Pokud voják padl, bylo vyrozuměno příslušné velitelství, které měnilo i vyplácenou částku. V potaz bylo bráno i tak zvané sirotčí. Pokud to bylo jen trocha možné, rodině bylo oznámeno i to, kde leží hrob (mnohdy hromadný) u důstojníků byla péče na vyšší úrovni. Nevím jak to fungovalo mezi válkami, ale myslím, že ta praxe přetrvávala. Ještě v roce 1988 jsme na OVS v rámci cvičení na mapách psali (cvičmo) dopisy rodině padlých vojáků. Ono vše má a vždy mělo pevné vazby na zákony a hlavně na Branný zákon, proto i dnes nacházíme v archivech různé podrobnosti, které toto vše potvrzuji.
URL : https://www.valka.cz/Zprava-o-umrti-t77737#376228 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více