gerenál Sergej Vojcechovskij

Diskuse

Dobrý den,
jsem studentka Univerzity v Hradci Králové a píši diplomovou práci:
Životopis generála Sergeje Vojcechovského.
Sháním veškeré dostupné materiály, především o jeho osobním životě.
Jakýkoliv dokument by mi moc pomohl.


S pozdravem
Z. Fejtková
e-mail: Z.Fejtkova@seznam.cz
URL : https://www.valka.cz/gerenal-Sergej-Vojcechovskij-t78677#289221 Verze : 0
Zdravím spolustudenta!
Knihy pana Fidlera ze zmíněného odkazu by určitě měly být v hradecké vědecké knihovně, Encyklopedie branné moci československé byla i v knihovně univerzitní. V této knize je pak vedena ještě jedna kniha pana Fidlera, která se zabývá čs. generály, a to Generálové legionáři, Brno 1999. V případě nouze snad můžeš kontaktovat Pavla Kuthana, který také přispívá na tomto fóru a žije v Hradci. Z vlastní zkušenosti vím, že k zájemcům o prvorepublikovou armádu bývá vstřícný.
URL : https://www.valka.cz/gerenal-Sergej-Vojcechovskij-t78677#289228 Verze : 0
Nedávno vyšla kniha:
http://www.academia.cz/cs/kniha/osud-generala


Podle mě je dobrá. Je vní také zmínka a tom, v kterých ruských archivech se nachází některé dokumenty o gen. Vojcechovském. Dále pak budou dokumenty v našich archivech. V knihovně na Žižkově se dá půjčit kniha "Rozkazy Čeljabinské skupiny..." (nebo tak nějak) - té on velel.
URL : https://www.valka.cz/gerenal-Sergej-Vojcechovskij-t78677#289314 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více