08.01.2009 - USA: Nová verze F-35 ? (k elektronickému úderu)

Citace zdroje :


Po létech diskusí o budoucím taktickém letounu pro plnění misí elektronického úderu příští generace pro potřeby amerického letectva a námořní pěchoty to vypadá, že se jím nejspíš stane Lockheed Martin F-35 Lightning II. Uvedený typ vyhovuje tomuto perspektivnímu poslání již základní vlastností - je schopen přímo spolupracovat s 80 různými platformami.


S nimi je F-35 schopen vyměňovat si na více než 140 různých formátů a způsobů informací z pozemních systémů, lodí i letounů. Podle specialistů nebude žádný problém k nejméně 23 současným bojovým misím přidat jednu navíc - schopnost elektronického úderu. Firma Lockheed Martin již vypracovala předběžnou studii na dvoumístnou verzi EA-35.


Zdroj : http://www.letectvi.cz/letectvi/Article66863.html
URL : https://www.valka.cz/08-01-2009-USA-Nova-verze-F-35-k-elektronickemu-uderu-t79773#292681 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více