26.01.2009 - Egyptologové objevili druhé molo chrámového komplexu v Karnaku

Egypt finds second pier at ancient temple complex
Egyptologové objevili druhé molo chrámového komplexu v Karnaku. Toto bylo používáno pro přístup do komplexu v době sucha.


Molo které vede na plošinu s rozměry 2,5x5 metru kontrastuje s mnohem větším přístavem pro období záplav kdy do komplexu proudilo velké množství zboží, obětních zvířat a kamenných bloků.
----------------------------------------------------------
Egyptian archaeologists have discovered a pier used by ancient Egyptians to access the Karnak temple complex during the dry season in the southern city of Luxor.


Pier led to a platform 2.5 metres by 5 metres, in contrast with a much larger dock used during the flooding season to handle cargo, sacrificial animals and stone blocks.


Zdroj/source: af.reuters.com
URL : https://www.valka.cz/26-01-2009-Egyptologove-objevili-druhe-molo-chramoveho-komplexu-v-Karnaku-t80576#295192 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více