08.02.2009 - Izrael: Konec letecké základny Lod a nový začátek v Nevatimu

Po více než šedesáti letech byla uzavřena letecká základna Lod založená Brity v roce 1935. Poslední stroj (C-130H Hercules) letky "Nashorn" (také známa jako "The Yellow Bird") se přesunul na základnu Nevatim na jihu Izraele. Letka se tak připojila k ostatním, které se tam přesunuly již dříve.
Základna Lod se nacházela na známém letišti Ben Gurion (mezinárodní letiště v Tel Avivu). Vybavení základny bude během následujícího roku převedeno státu.


Více:
dover.idf.il
URL : https://www.valka.cz/08-02-2009-Izrael-Konec-letecke-zakladny-Lod-a-novy-zacatek-v-Nevatimu-t81122#297153 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více