22.02.2009 - Recidivisté uprchli z řeckého vězení pomocí vrtulníku, již podruhé

Двое греческих рецидивистов во второй раk
Včera 22. února, již podruhé uprchli známí recidivisté z nejstřeženějšího vězení u Athén pomocí vrtulníku.
Lupič Vasilis Paleokostas a Albánec Alket Ricaj obviněný z vraždy již uprchli stejným způsobem v roce 2006, ale byli dopadeni.


Asi kolem 16:00 místního času nad dvorem věznice zavisel vrtulník a spustil dolů lanový žebřík, po kterém odsouzení vyšplhali nahoru. Vrtulník nabral rychlost a zmizel. Ochranka zahájila na stroj palbu, ale bezvýsledně. Později byl vrtulník nalezen vedle silnice.


Útěk proběhl podle stejného scénáře jako v roce 2006, neznámí lidé si objednali vrtulník v místním aeroklubu, poté donutili pilota letět k vězení na jižním předměstí Athén. Pilot byl po přistání propuštěn.


http://www.avia.ru/news/?id=1235397341
URL : https://www.valka.cz/22-02-2009-Recidiviste-uprchli-z-reckeho-vezeni-pomoci-vrtulniku-jiz-podruhe-t81553#299028 Verze : 0
26.02.2009 - Po úteku dvoch väzňov pomocou helikoptéry padli v Grécku prvé tresty


Po neobyčajnom úteku dvoch väzňov z gréckej väznice Koridollos v nedeľu odsúdil súd vo štvrtok ráno dvoch strážcov.


Šéfa väzenskej stráže odsúdil na tri roky väzenia za to, že úteku nezabránil a jedného strážcu väznice na šesť mesiacov za to, že pri domovej prehliadke našli v jeho dome obušok, ktorý s útekom síce nesúvisel, no muž jeho držbu nevedel vysvetliť.


Obhajcovia obvinených kritizovali "nezvyčajne" rýchly proces a ohlásili, že proti rozsudku podajú odvolanie. Dvoch ďalších strážcov a pilota helikoptéry, ktorý tvrdil, že ho k únosu prinútili, súd oslobodil.


Zdroj: www.sme.sk
URL : https://www.valka.cz/22-02-2009-Recidiviste-uprchli-z-reckeho-vezeni-pomoci-vrtulniku-jiz-podruhe-t81553#299348 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více