Great Battles of World War II: Stalingrad [2005]

Diskuse

Práve vyšlo dielo ruského vývojárskeho týmu DTF Games, realtimová stratégia Stalingrad, ktorá je založená na engine známej stratégie Blitzkrieg.
Hra sa zaoberá udalosťami od júna 1942 do januára 1943 v oblasti Stalingradu. Na výber budú 2 kampane, ruská a nemecká (spolu 36 kôl) + 7 skrytých bonusových kôl. Zaujímavosťou má byť terén hry vytváraný podľa skutočnosti, boje by mali prebiehať podobne ako v Blitzkriegu s upravenými a realistickejšími parametrami. Sľúbené je veľmi detailné spracovanie, maximálna autentickosť a 150 rôznych druhov jednotiek.
Viac informácií na oficiálnej stránke, ďalej pridávam odkaz na galériu screenshotov (okrem vlastných obrázkov z hry obsahuje aj celkom zaujímavé dobové fotky) a rozhovor s hlavným designerom hry.
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#91196 Verze : 0
Hrál jsem zatím jen demo, ale dobře jsem se bavil. Nevím jestli je to i v plné verzi, ale jaksi jsem nenarazil na skladiště jako v Blitzu, to je zajímavý nápad nutící nakládat rozumněji s municí.
A ta hudba, to je revoluce! Hra z období 2. světové a rychlá tvrdá moderní hudba, no to je nářez. Skvěle se u toho hraje a motivuje to k rychlosti. Bravo
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#93709 Verze : 0
Niektoré detaily vyzerajú celkom dobre-tie náhrobné kríže alebo T-34 v nemeckých službách. Keď sa tvorcom podarí spraviť tie realistické mapy, teda poriadne velké mestké štvrte a tiež veľa jednotiek tak potom by to mohol byť ten pravý Stalingrad Smile
Len škoda, že sa tam nebude simulovať aj boj v budovách. Trebárs bojovať o 2.poschodie v poschodovom dome by mohol byť celkom nářez Smiling Army
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#93716 Verze : 0
No podle obrázku to vypadá opravdu zdařile. Asi si to budu muset sehnat ... ne já si to budu muset sehnat Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#105572 Verze : 0
mate to? je to lepsie ako blitz?????? oplati sa to zhanat?
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#127791 Verze : 0
Myslím, že vyplatí Smile
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#154976 Verze : 0
Engine - Blitz, jednotky - Blitz, akurát dplnené o špeciálne varianty (Panzer IV F1, Panzer IV F2, Panzer III J atď). Okrem toho v grafike znázornení ruskí mužíci, kŕdle husí a pod. Je to Blitz len s troška inou technikou. Nastavovaná kaša. Ale za tú cenu (cca 300 Sk) to stojí....
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#155003 Verze : 0
V současnosti k sehnání v Levných Knihách za stovku!!!!!
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#217332 Verze : 0
Stalingrad je sice typově a co se týče enginu zastaralá hra, ale zábava je to královská. Ani jednou jsem ho ale nedokázal dohrát do konce, naposledy proto, že je skutečně o nervy odrážet cca 25 vlnu útoku v čele s Tigerem Smile)
Každopádně - je to hra a její věrnost realitě je přecijen na půl cestě. Tanky musíte postupně několika ranami zabíjet, potom je v krátkém herním čase zase můžete opravovat, vojáci bojují vesele dokud jim zdraví neklesne na nulu, dostřel je u tanků a děl s plochou dráhou letu okolo cca sta metrů, téměř nejde provádět průzkum, atd atd.
Naproti tomu jde o jednoznačně nejreálnější hru v jakémkoli mě známém srovnání (např. Call of Duty Vintage se snažila odstranit problém s "lékárničkami" a real-time léčením, a tak místo toho dostanete nejprv asi deset zásahů, které s vámi nic neudělají, jen vám je naznačeno, že byste se měl krýt, ale pak vás prostě zastřelí. Podobně nejzábavnější mise spočívá v jízdě Shermanem, během které zničíte cca 10-15 Tigerů a nějak se jim nedaří vás zničit, i když můžete dostat pěkných pár zásahů...)
Stalingrad má naprosto úžasně propracované mise, skvělé tajné mise (Pavlovův dům, boje o Mamajovu mohylu, ochrana testovaných Emilů apod.). Skvělou motivaci vám dodává systém hodnocení, kde máte ukazatele taktických dovedností, logistiky, aj., především ale rostete v hodnosti a dostáváte vyznamenání. Zajímalo by mě, jestli jste to někdo dotáhl na generála... Mně se to nepovedlo.
Celkově: jednoznačné doporučení, hrál jsem to dávno, teď jsem si koupil v Levných knihách originál a hraju znova.
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#221805 Verze : 0
Skvelá hra o bitke o Stalingrad. Má ju niekto?
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#301843 Verze : 1
Myslím že sa mi niekde na niektorom DVD potuluje (edit: DVD78 napaľované v 10/2005), ale podľa môjho názoru ide iba o ďalší z mnohých klonov (síce graficky vylepšených) Sudden Strike... Moc ma teda nenadchla.
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#301851 Verze : 0
Mno hra zastaralá, ale pekná. Hlavne si treba všímať detaili. napr.: nabehnete mišou na svoju jednotku a ukáže vám výzbroj, armádu, skrátka veľa vecí... Ale na druhú stranu blbne umelá inteligencia, hlavne VAŠICH ktorý behaju ja neviem kam a ako, žiadny priestor na taktiku, proste ideš a strielaš, ďalej tu máme hrateľnosť, no skrátka po dvoch leveloch je to stereotyp, zavše komu by bola na čo pechota? V stalingrade stačí šesť tankov a máte vyhraté a pechota sa plazí kdesi v prdeli v zadu. Ja by som ju moc nedoporučoval.
URL : https://www.valka.cz/Great-Battles-of-World-War-II-Stalingrad-2005-t82398#453938 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více