20.04.2009 - Turecko sa zaujíma o nákup ruských prostriedkov PVO

Турция заинтересована в закупке у РФ сред
Turecko sa intenzívne zaoberá nákupom ruských prostriedkov PVO a bojových vrtuľníkov, povedal novinárom hlavný tajomník generálneho riaditeľa ruského zbrojného komplexu Rosoboronexport A. Aksenov. A. Aksenov je zároveň vedúcim ruskej delegácie na nastávajúcej medzinárodnej výstave obrany a priemyslu AIDF-2009, ktorá sa koná v dňoch 27. - 30.04. v tureckom Istanbule.
Rusko bude vystavovať 120 druhov výzbroje a bojovej techniky, pre Turecko bude najviac zaujímavých 17 exponátov, napr. boj. vozidlo pechoty BMP3M, samochodný protitank. komplet Chrizantema-S, pancierové SUV GaZ "Tiger"(konkurent amerického Hammera), modifikácie vrtuľníkov Ka-50/52 a i.
Ročný obrat vzájomného obchodu medzi Tureckom a RF predstavuje 42 mlrd. dolárov a vojenská technika v tom má značný podiel, povedal Aksenov.


www.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/20-04-2009-Turecko-sa-zaujima-o-nakup-ruskych-prostriedkov-PVO-t84142#308932 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více