24.04.2009 - chyba v navigácii spôsobila poplach v Bielom dome

Два F-16 поднимались в воздух для перехвата са
2 hotovostné stíhačky F-16 a 2 vrtuľníky pobrežnej obrany museli vyštartovať pre zachytenie"narušiteľa" v zakázanom vzdušnom priestore nad centrom Washingtonu, zverejnila Federálna letecká služba(FAA) USA.
Popoludní špeciálne služby v krátkom čase evakuovali Kapitol a administratívne budovy Bieleho domu pretože v zakázanej zóne sa objavila jednomotorová Cessna 180. Po niekoľkých minútach hotovostné F-16 nadviazali spojenie s Cessnou a doprovodili ju na letisko v štáte Maryland. Na zemi vysvitlo že lietadlo riadili ženy, ktoré sa počas letu dopustili navigačnej chyby.


www.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/24-04-2009-chyba-v-navigacii-sposobila-poplach-v-Bielom-dome-t84265#309571 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více