29.04.2009 - Studenú vojnu vystrieda studený mier-D. Rogozin

- povedal stály zástupca RF pri NATO D. Rogozin pre novinárov, po skončení 1.kola rokovaní zasadnutia Rady NATO - Rusko na úrovni veľvyslancov, obnovenom po konflikte v JO a Abcházsku.


Ruský zástupca konštatoval že NATO sa nachádza na rázcestí, na jednej strane sa NATO snaží rozšíriť svoj vojenský vplyv na iných kontinentoch, na druhej musí konsolidovať alianciu voči vnútorným ohrozeniam, kde mnohí členovia aliancie žiadajú do vnútornej bezpečnosti zapojiť Ruskú federáciu. Podľa Rogozina to však neznamená že NATO a Rusko nemusia preformátovať vzájomné vzťahy.


pozn. Rogozin nepriamo narážal na rozdielny prístup: na jednej strane snaha zapojiť RF do európského systému PRO a na druhej strane rozširovanie vplyvu NATO na priamych susedov Ruska.




www.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/29-04-2009-Studenu-vojnu-vystrieda-studeny-mier-D-Rogozin-t84480#310569 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více