05.05.2009 - Mluvčí Tálibánu: Tato válka bude další Vietnam a oni zemřou

Mluvčí Tálibánu: Tato válka bude další Vietnam a oni zemřou


Mluvčí teroristické organizace Taliban Zabjulláh Mudžáhíd prostřednictvím známého reportéra Robertsona z televizní stanice CNN sdělil světu, že Spojené státy americké budou Talibanem poraženy. Podle Mudžáhídá nastane druhý Vietnam.


Článek ze serveru Novinky.cz posipuje i to, jak se reportér CCN Nick Robertson s Mudžáhídem setkal. Mimo jiné říká, že při jeho vstupu do místnosti se mu zrychlil tlukot srdce.


Rozhovor trval přibližně 15 minut a například byla položena otázka: "Jaká je vaše strategie?". Mluvčí Talibanu sděluje, že podle jeho jsou chystané prezidentské volby podvodem a že budou členy vlády a parlamentu napadat. Upřesnil, že se bude jednat o sebevražedné atentáty.


Více na www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/05-05-2009-Mluvci-Talibanu-Tato-valka-bude-dalsi-Vietnam-a-oni-zemrou-t84661#311605 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více