06.05.2009 - Prezident jmenuje vládu, generálové musí počkat

Prezident jmenuje vládu, generálové musí počkat


Příslušníci Armády České republiky a příslušníci Policie České republiky nebudou u příležitosti státního svátku 8.5.2009 povýšeni do generálských hodností. Mluvčí Ministerstva obrany České republiky Andrej Čírtek naznačil, že nejbližším možný termínem vhodných pro jmenování je 28. říjen. Prezident však jmenování odložil na neurčito.


Prezidentu republiky prý nezbyde čas na jmenování nových generálů, když bude v tentýž den jmenovat novou vládu.


Osobami z řad Policie České republiky, které by se měli jmenovat do generálských hodností, se zabývá tato zpráva zde v aktualitách.


Z řad Armády České republiky se jedná o plukovníky: Vladimír Ložek, náčelník vojenské policie; Přemysl Škácha, náčelník štábu velitelství podpory; Jiří Verner, velitel letectva.



Více na www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/06-05-2009-Prezident-jmenuje-vladu-generalove-musi-pockat-t84696#311896 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více