11.06.2009 - Generální štáb OS RF zjistil charateristiky severokorejské rakety

Генштаб России узнал характеристики ...
Generální štáb ozbrojených sil Ruské federace zjistil charateristiky severokorejské rakety


Moskva 10.6.2009, Interfax


Vojenský resort Ruska má údaje o úmyslu KLDR uskutečnit zkušební odpálení balistické rakety a také disponuje znalostmi o jejím typu i charakteristikách. Informaci o tom předal agentuře Interfax nejmenovaný vysoce postavený funkcionář z Generálního štábu ozbrojených sil Ruské federace.


Zdroj rovněž sdělil, že ruské prostředky kontroly leteckého a kosmického prostoru na tomto směru sledují a vyhodnocují situaci v reálném čase. Pokud Severní Korea raketu vypustí, sytém varování před raketovým napadení a kontroly kosmického prostoru to okamžitě zaregistrují. Nicméně, podle slov partnera agentury, přesný termín vypuštění severokorejské balistické rakety není generálnímu štábu doposud znám.


Podotýkáme, že podle posledních sdělení hromadných sdělovacích prostředků, Severní Korea 1. června nasunula na startovací plochu mezikontinentální balistickou raketu. V současnosti nejsou ale, bohužel, žádné oficiální údaje o jejím typu, charakteristikách, vlasnostech, Pchjongjang prostě mlčí.


Severní Korea rovněž vydala zákaz zahraničním lodím přibližovat se k vlastnímu východnímu pobřeží, což lze podle názoru japonských mocenských orgánů posuzovat jako nepřímé potvrzení přípravy nových zkoušek raket malého nebo středního dosahu.


Závěrem podotýkám, že KLDR provedla 25. května tohoto roku ve své historii již druhou jadernou zkoušku. Mimo toho je tady ještě skutečnost, že ve dnech 26., 27. a 29. května provedli řadu zkušebních startů raket malého dosahu.


Použité zdroje informace a obrázků:
Генштаб России узнал характеристики северокорейской ракеты vpk.name
ICG on DPRK missile launch jamblichus.wordpress.com


Díky FiBe, opravil jsem to.
11.06.2009 - Generální štáb OS RF zjistil charateristiky severokorejské rakety - Balistická raketa Korejské lidově demokratcké republiky typu Taepodong-2. Doposud se ji nepodařilo úspěšně odpálit.

Balistická raketa Korejské lidově demokratcké republiky typu Taepodong-2. Doposud se ji nepodařilo úspěšně odpálit.
URL : https://www.valka.cz/11-06-2009-Generalni-stab-OS-RF-zjistil-charateristiky-severokorejske-rakety-t85435#315850 Verze : 0
Raketový polygon KLDR Musudan-ri, odkud jsou prováděny zkušební starty rakety Taepodong-2.


Loc.: 40°51′29"N 129°39′47"E


Pozice na Wikimapia se strohým popisem: www.wikimapia.org


Informace o Musudan-ri na Wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Musudan-ri
11.06.2009 - Generální štáb OS RF zjistil charateristiky severokorejské rakety - Raketový polygon KLDR Musudan-ri

Raketový polygon KLDR Musudan-ri
URL : https://www.valka.cz/11-06-2009-Generalni-stab-OS-RF-zjistil-charateristiky-severokorejske-rakety-t85435#315858 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více