16.06.2009 - Francie má zájem nakoupit ruské dělostřelecké granáty "Krasnopol"

Франция заинтересована в закупке ...
Francie má zájem nakoupit ruské dělostřelecké střely "Krasnopol"


Le Bourget (Francie), 15.června 2009, RIA Novosti (РИА Новости), Sergej Safronov


Ministerstvo obrany Francie má zájem o nákup ruských dělostřeleckých granátů "Krasnopol-M", informoval tiskovou agenturu RIA Novosti první zástupce ředitele Federální služby pro vojensko-technickou spolupráci (ФСВТС - Федеральной службы по военно-техническому сотрудничеству) Aleksandr Fomin, který je současně vedoucím ruské delegace na aerokosmickém salónu Le Bourget.


Tulská konstrukční kancelář přesného strojírenství (KBP - КБП - конструкторское бюро приборостроения) podepsala v březnu 2004 kontrakt s francouzskou firmou Cilas na výrobu granátů "Krasnopol" v zájmu Ministerstva obrany Francie. V roce 2008, po pracech provedených ruskou stranou, vznikla možnost udělit povolení k demontáži granátu "Krasnopol" ve Francii, aby mohl být udělen certifikát jeho pyrotechnickým směsem.


"V průběhu 11.zasedání rusko-francouzského výboru pro vojensko-technickou spolupráci, které konalo v červnu letošního roku, Francie potvrdila zájem o nákup ruských granátů "Krasnopol" pro francouzské pozemní síly", řekl Fomin.


"Zároveň", podotkl Fomin, "francouzská strana trvá na splnění požadavků norem NATO, podle kterých je nutné nahradit v roznětce granátu původní pyrotechnickou slož.


"Tulská konstrukční kancelář po dohodě s francouzskou firmou předložila návrh na přepracování roznětky. V současné době vedou KBP a společnost Cilas jednání o dopracování roznětky", prohlásil Fomin.


"Krasnopol-M" je řízený dělostřelecký granát ráže 155 mm (UAS - УАС - управляемый артиллерийский снаряд) určený pro vysoce přesnou palbu s dělostřeleckých systémů s laserovým poloaktivním samonavedením v konečné fázi dráhy letu. Má délku 955 mm a váhu 43 kg. Dálka střelby do 20 km. Ničené cíle: obrněná technika a ženijní objekty.



Zdroje informace a obrázku:
Франция заинтересована в закупке российских снарядов "Краснополь" vpk.name
2К25 «Краснополь» - комплекс управляемых артиллерийских снарядов http://legion.wplus.net/guide/army/bp/2k25.shtml



To absik: díky za upozornění, opravil jsem to.
16.06.2009 - Francie má zájem nakoupit ruské dělostřelecké granáty Krasnopol - Řízený dělostřelecký granát ráže 155 mm 2K25M Krasnopol-M

Řízený dělostřelecký granát ráže 155 mm 2K25M "Krasnopol-M"
URL : https://www.valka.cz/16-06-2009-Francie-ma-zajem-nakoupit-ruske-delostrelecke-granaty-Krasnopol-t85523#316286 Verze : 0
Následující "Aktualita" je ze 14.června 2006 (proto je v uvozovkách) a je důkazem toho, že to není první kontakt mezi Ruskem a Francií v dané oblasti.


Cena kontraktu na výrobu 500 UAS "Krasnopol-M" pro francouzskou armádu je 24,6 mil Euro


Paříž, 14.června 2006, ARMS-TASS (АРМС-ТАСС)


Cena kontraktu na výrobu 500 řízených dělostřeleckých granátů "Krasnopol-M" pro francouzskou armádu je 24,6 mil Euro. Dodávky budou zahájeny v prvním čtvrtletí roku 2007. Hlavním garantem kontraktu je Tulská KBP. Z francouzské strany se na kontraktu podílí firma Silas, kontrolní zkoušky UAS "Krasnopol-M". Dopisovatel ARMS-TASS se to dověděl od informátora s ruské delegace, která byla na výstavě EUROSATORY 2006 (konala se v Paříži, Francie, 12. - 16.června 2006)


První předváděcí zkoušky rusko-francouzského vysoce přesného dělostřeleckého komplexu "Krasnopol" byly provedeny už v roce 2000. V průběhu zkoušek byly UAS "Krasnopol" vystřelovány z kanónu TRF-1 francouzské firmy GIAT (http://www.nexter-group.fr/) a byly naváděny pomocí laserového zaměřovače - značkovače (LZZ) DHY 307 firmy CILAS (http://www.cilas.com/cilas-company.htm). Pro vystřelování byly používány kovové patrony ruské i francouzské výroby.


Ruští i francouzští specialisté ocenili kompatibilitu granátu "Krasnopol" s kanónem TRF-1 a poloaktivní samonaváděcí hlavicí granátu "Krasnopol" s laserovým zaměřovačem - značkovačem DHY 307. Bylo provedeno pět zápočtových výstřelů bez předběžného zastřelování. Tři výstřely byly provedeny na tanky typu ATX, jeden proti betonové stěně s tloušťkou 50 cm a jeden na betonový bunkr 3,6 x 3,6 x 1,2 m s tloušťkou stěny 50 cm a nadkrytím ze železobetonu tlouťky 40 cm. Střelba byla vedena na vzdálenost 10,2 - 11,1 km, cíle byly značkovány ze vzdálenosti 1,5 až 2,7 km.


Výsledky zkoušek předčily všechna očekávání. Všech pět granátů zničilo cíle. Konkrétně tři tanky, které byly od sebe vzdáleny 100 m, byly zasaženy v nejméně chráněné horní části a byly úplně zničeny. Betonová zeď i bunkr byly taktéž zcela zničeny.


V průběhu zkoušek byla hodnocena možnost ničení cílů bez změny nastavení parametrů střelby. Přímý zásah cíle je zabezpečen při zaměření kanónu na rozdíl 700 - 800 m v dálce a 300 - 400 m v horizontu (azimutu).


Výsledky zkoušek potvrdily plnou kompatibiltu UAS "Krasnopol" s kanónem TRF-1 a laserovým zaměřovačem - značkovačem DHY 307. Tímto byla potvrzena možnost zřízení rusko-francuzského velmi přesného dělostřeleckého komplexu komplexu a jeho možností vstoupit na trh se zbraněmi pro země NATO i pro třetí státy.




Zdroje informace a obrázků:
Сумма контракта на поставку 500 УАС "Краснополь-М" французской армии составит 26,4 млн евро beon.ru
Краснополь — 152-мм самонаводящийся артиллерийский снаряд http://www.pointclub.ru/?page=22
DHY 307 laser target designator http://www.cilas.com/laser_designator_dhy307.htm#




Podrobnější údaje o dělostřeleckém granátu "Krasnopol" jsou na našem serveru tady:
SOV - 152/155 mm del. komplex KM1/2K25Krasnopol(del. munícia s koncovým navedením) forum.valka.cz
16.06.2009 - Francie má zájem nakoupit ruské dělostřelecké granáty Krasnopol - Bojová činnost dělostřeleckého komplexu složeného z UAS 2K25 Krasnopol, kanónu TRF-1 a LZZ DHY 307.

Bojová činnost dělostřeleckého komplexu složeného z UAS 2K25 "Krasnopol, kanónu TRF-1 a LZZ DHY 307.
16.06.2009 - Francie má zájem nakoupit ruské dělostřelecké granáty Krasnopol - Kanón TRF-1 francouzské firmy GIAS.

Kanón TRF-1 francouzské firmy GIAS.
16.06.2009 - Francie má zájem nakoupit ruské dělostřelecké granáty Krasnopol - Laserový zaměřovač - značkovač DHY 307 francouzské firmy CILAS.

Laserový zaměřovač - značkovač DHY 307 francouzské firmy CILAS.
URL : https://www.valka.cz/16-06-2009-Francie-ma-zajem-nakoupit-ruske-delostrelecke-granaty-Krasnopol-t85523#316293 Verze : 0

Diskuse

Doplnil by som len niekoľko údajov.
"Krasnopol" nie je len náboj,ale aj " Z hlavne odpaľovaný navádzaný projektilový systém", tvorený projektilom K155 - ráž 155mm, alebo 30F39 - ráž 152mm, laserovým značkovačom napr. 1D20, synchronizačnou jednotkou 1A35M , alebo 1A35M-1 / tie nie sú podmienka / a rádiostanicou.
Ako všetky z hlavne odpaľované Sov./Ruské projektily / z výnimkou tankových /, zo systémov "Krasnopol","Smelčak","Santimeter"..., využíva aj tento synchronizovanú formu navádzania, ktorá zabezpečuje presnú streľbu s relat. krátkou dobou "značkovania" cieľa v konečnej fáze letu, udáva sa 2 až 3 sek. Takáto forma umožňuje, napr. vyhnúť sa prípadným protiopatreniam proti las. navádzaným projektilom.
Aj napriek značnej kritike laserom navádzaných projektilov, či už v zahraničí, alebo aj priamo v Rusku / veľká vlna kritiky sa spustila po vojne s Gruzínskom / sa plánuje zaviesť nový systém "Krasnopol M-2" so systémom riadenia paľby "Malachit"
URL : https://www.valka.cz/16-06-2009-Francie-ma-zajem-nakoupit-ruske-delostrelecke-granaty-Krasnopol-t85523#316340 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více