19.06.2009 - Ministerstvo obrany Ruska nehledá alternativu "nelétající" Bulavy

Ministerstvo obrany Ruska nehledá alternativu "nelétající" Bulavy


Náčelník generálního štábu ozbrojených sil RF generál Nikolaj Jegorovič Makarov (en.wikipedia.org) informoval, že testy strategické námořní balistické rakety pro ponorky "Bulava", když z deseti zkušebních odpálení se pět nepovedlo (viz aktualita "03.06.2009 - Objevena příčina nepovedených startů balistické rakety Bulava" - https://www.valka.cz/topic/view/85265), budou pokračovat. Ujistil novináře, kteří přišli na jeho tiskovou konferenci na aerokosmickém sálonu v Le Bourget, že všechny problémy s "nelétáním" Bulavy jsou vyřešeny.
"Není jednoduché se k těmto otázkám vyjadřovat, pevně ale vřím, že v nejbližší době budou všechny otázky ohledně Bulavy uzavřeny", řekl náčelník generálního štábu a dále upřesnil, že zkoušky rakety Bulava a jejího nosiče, atomové ponorky Jurij Dolgorukij, probíhají odděleně. "V konečném stádiu ale musí proběhnout společné testy obou prostředků a teprve podle jejich výsledku budou obě zbraně přijaty do výzbroje. Bulava bude přijata do výzbroje v nejkratším možném termínu", řekl Makarov.


Námořním raketovým komplexem Bulava mají být vyzbrojeny nejnovější strategické ponorky projektu 955 Borej, které se staví nebo procházejí zkouškami - Jurij Dolgorukij, Aleksandr Něvskij a Vladimír Monomach (jen tak mimochodem, všichni tři byli slavnými ruskými knížaty). Bulava je vyvíjena v Moskevském institutu teplotechniky a další údaje o ní jsou ve výše uvedené aktualitě.



Zdroj informace:
Минобороны не ищет альтернативы "нелетной" "Булаве" vpk.name
РПКСН - Проект 955 "Борей" http://submarine.id.ru/sub.php?955
Внешний вид Юрия Долгорукого http://pilot.strizhi.info/2007/05/04/3373 (fotografií je tady celkem 15, všechny ze suchého doku)

19.06.2009 - Ministerstvo obrany Ruska nehledá alternativu nelétající Bulavy - Ruská strategická atomová ponorká projektu 955 Borej - Jurij Dolgorukij

Ruská strategická atomová ponorká projektu 955 "Borej" - Jurij Dolgorukij
19.06.2009 - Ministerstvo obrany Ruska nehledá alternativu nelétající Bulavy - Ruská strategická atomová ponorká projektu 955 Borej - Jurij Dolgorukij

Ruská strategická atomová ponorká projektu 955 "Borej" - Jurij Dolgorukij
URL : https://www.valka.cz/19-06-2009-Ministerstvo-obrany-Ruska-nehleda-alternativu-neletajici-Bulavy-t85655#316766 Verze : 1
Nejbližší zkoušky RK "Bulava" proběhnou koncem července, do konce roku 2009 bude provedeno 4 až 5 odpálení rakety


Archangelsk, 19.června 2009, ITAR-TASS


Nejbližší zkoušky RK "Bulava" proběhnou koncem července, do konce roku 2009 bude provedeno 4 až 5 odpálení rakety", oznámil nejvyšší velitel Vojenského námořnictva RF admirál Vladimír Sergejevič Vysockij (en.wikipedia.org). "Následující odpálení očekáváme ve druhé polovině července, celkem bude do konce roku provedeny 4 až 5 odpálení", řekl.


Podle slov vrchního velitele VMF je potřeba před dalšími zkouškami "... bezpodmínečně projít veškeré postupy, které byly vykonány při minulých zkouškách, aby mohly být zjištěny příčiny neúspěšných startů. Poslední neúspěšné odpálení bylo zapříčiněno technologickým nedostatkem", upřesnil Vysockij.
Vysockij také vyjádřil přesvědčení, že raketa bude přijata do výzbroje. "Jedno z provedených odpálení považuje za bezchybné", dodal.



Zdroj informace:
Ближайшие испытания БРПЛ "Булава" состоятся в конце июле, всего в 2009 году пройдет 4-5 пусков ракеты - главком ВМФ arms-tass.su
URL : https://www.valka.cz/19-06-2009-Ministerstvo-obrany-Ruska-nehleda-alternativu-neletajici-Bulavy-t85655#316772 Verze : 0

Diskuse

Vrchný predstaviteľ vojenského námorníctva RF potvrdil túto správu presvedčením: "Takže Bulava bude - v tomto roku bude. A ona poletí,poletí!"


Povedal to počas rozhovoru pre novinárov kde informoval že riadne (plánované) skúšky "Bulavy" budú pokračovať v polovici júla, do konca roku má byť 4 - 5 skúšobných štartov ktoré majú preveriť odstránenie doterajších nedostatkov v konštrukcii (a technológii výroby, posledný neúspech pripadá práve na technológiu výroby motorových komponentov - pozn.) rakety.


www.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/19-06-2009-Ministerstvo-obrany-Ruska-nehleda-alternativu-neletajici-Bulavy-t85655#316770 Verze : 0
Nákres ponorky projektu 955 "Borej" který byl v úvodním slovu a pocházel odtud -
РПКСН - Проект 955 "Борей" http://submarine.id.ru/sub.php?955 - jsem zrušil, protože byl nesprávný. Ponorka, která je zde vydávána za projekt 955, má nakreslených pouze 12 odpalovacích šachet, ve skutečnosti jich má ale 16!
Vyměnil jsem je proto za jiné.
URL : https://www.valka.cz/19-06-2009-Ministerstvo-obrany-Ruska-nehleda-alternativu-neletajici-Bulavy-t85655#316852 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více