19.06.2009 - OAO "RATEP" představí na MVMS-2009 dvě novinky

ОАО "РАТЕП" представит две ...
OAO "RATEP" představí na MVMS-2009 dvě novinky


OAO "RATEP" (ОАО "РАТЕП" - akciová společnost - ОАО - открытое акционерное общество) představí na Mezinárodním vojenském námořním salónu 2009 (Международном военно-морском салоне МВМС) dvě novinky. Jsou to multifunkční radiolokační stanice (MRLS) sledování cílů a zaměřování protiletadlových raket s fázovanou anténní mřížkou (FAR - ФАР - фазированная антенная решетка) 1RS2-1Je, která je součástí protiletadlového raketového komplexu (PLRK) Pancir-S1, a věžové zařízení "Komar" pro přenosný protiletadlový raketový komplex (PPLRK) Igla. Informovala o tom tisková služba RATEPu.


MRLS 1RS2-1Je vyrábí RATEP a vyvinula ji Konstrukční kancelář přesného strojírenství v roce 2008. Je určena k vyhledání cílů v sektoru dohledání podle CU (udání cílů - ЦУ - целеуказание), trasování a prioritní sledování cílů v sektoru elektronického skenování FAR, třídy cílů (velkorozměrný cíl, malorozměrný cíl, letadlo, vrtulník, protiradiolokační raketa, pozemní cíl) včetně skupinových cílů se stanovenou prioritou tak, aby byl sledován ten nejbližší. Dále slouží k zachycení a sledování vlastních protiletadlových raket jak při jednotlivé, tak i hromadné střelbě a k vysílání povelů řízení a příjmu odpovědí od všech protiletadlových raket.


Vystavené věžové zařízení "Komar" (vývoj i výroba OAO "Ratep") pro PPLRK "Igla" bylo realizováno až poté, co bylo ministerstvem obrany RF certifikováno v exportní variantě. Věžové zařízení "Komar" je určeno k automatickým startům protiletadlových raket v zájmu obrany objektů ozbrojených sil i průmyslu před údery prostředků vzdušného napadení a taktéž k obraně hladinových plavidel před protilodními raketami, letadly a vrtulníky v podmínkách přirozeného (odrazy od pozemních předmětů) i umělého rušení. V současnosti je "Komar" nejlehčím věžovým zařízením, což má velký význam v tom, že je lze montovat na poměrně lehké mobilní platformy. Svými parametry pak plně uspokojuje prakticky všechny zákazníky.


ОАО "РАТЕП" представит две новинки на МВМС-2009 vpk.name
Radioelektronický průmysl Ruska www.rosrep.ru
19.06.2009 - OAO RATEP představí na MVMS-2009 dvě novinky - Multifunkíní radiolokátor 1RS2-1Je pro PLRK Pancir-S1

Multifunkíní radiolokátor 1RS2-1Je pro PLRK Pancir-S1
19.06.2009 - OAO RATEP představí na MVMS-2009 dvě novinky - Věžové zařízení Komar pro PPLRK Igla

Věžové zařízení "Komar" pro PPLRK "Igla"
URL : https://www.valka.cz/19-06-2009-OAO-RATEP-predstavi-na-MVMS-2009-dve-novinky-t85657#316777 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více