29.06.2009 - Lety Su-24 sú obnovené po objasnení príčin havárií

Vzhľadom na fakt že v oboch prípadoch sa ihneď našli čierne skrinky v perfektnom stave, boli presne určené príčiny oboch havárií. V Murmansku(let.základňa Mončegorsk) komisia určila za konečnú príčinu chybu pilotáže v manévri na pristátie, hoci pôvodný predpoklad bol výpadok jedného z motora počas manévru.
V prípade havárie v Rostovskej oblasti (letecká zákl. Morozovsk) sa potvrdila technická chyba, výpadok servoriadenia zmeny šípovitosti krídla, v manuáli je určený uhol šípu 16st. kedy je možné dodržať stanovený postup na pristátie. Ani po viacero pokusoch sa nepodarilo prestaviť krídlo do polohy pre pristátie, riadiaca veža preto v súlade s krízovým manuálom nariadila naviesť lietadlo do neobývanej oblasti a katapultáž pilotov.


www.rian.ru
http://www.vz.ru/society/2009/6/29/302130.html
URL : https://www.valka.cz/29-06-2009-Lety-Su-24-su-obnovene-po-objasneni-pricin-havarii-t85916#317767 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více