31.07.2009 - Ministerstvo obrany pokračuje v prodeji nepotřebných nemovitostí

V úterý 28. července 2009 byl zveřejněn inzerát na odprodej nemovitostí, které byly vyřazeny z užívání Armády ČR a pro resort obrany jsou dále nepotřebné.


Ve zveřejněném inzerátu na internetových stránkách odboru pro nakládání s nepotřebným majetkem Ministerstva obrany www.onnm.army.cz a v denním tisku je nabízeno zájemcům celkem 47 nemovitostí. Jedná se o objekty, u kterých nebyla podána nabídka ve výběrovém řízení ze dne 16. června 2009, doplněné o další nemovitý majetek připravený k prodeji. Stanovená minimální kupní cena se pohybuje v rozmezí od 10 tisíc Kč do 190 milionů Kč.


Mezi nemovitostmi nabízenými k prodeji jsou například Mladá Boleslav – Nepřevázka – pozemky bývalá střelnice, Hradec Králové – ústřední sklad Brněnská, Chrast u Chrudimi – muniční sklad, Chrudim – sklady (DEPO), Karlovy Vary – budova územní vojenské správy, Brno – areál letiště Slatina – část LOZ II., Vyškov – letiště – pozemky, Přerov – Želatovická kasárna, Olomouc – Bystrovany – Pevnost IV, Dětřichov nad Bystřicí – muniční sklad, Znojemsko – Hevlín – bunkr Výběžek, Hranice – kasárna Jaslo.


Ministerstvo obrany pokračuje v prodeji nepotřebného majetku postupně vyřazovaného z užívání v průběhu transformace ozbrojených sil. V letech 2001 – 2008 bylo uzavřeno 958 kupních smluv na prodej objektů a areálů za 2,2 miliardy Kč. Zároveň bylo ve stejném období uzavřeno 288 smluv na bezúplatný převod nemovitostí v celkové evidenční hodnotě 7,3 miliardy Kč na jiné organizační složky státu a 574 smluv na bezúplatný převod majetku v evidenční hodnotě 23,3 miliardy Kč na kraje, města a obce.





http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14652
URL : https://www.valka.cz/31-07-2009-Ministerstvo-obrany-pokracuje-v-prodeji-nepotrebnych-nemovitosti-t86759#321367 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více