Historie GULAGU - Oleg Chlevňuk

Istorija Gulaga ot kollektivizacii do

Diskuse

Historie GULAGU od kolektivizace do "velkého teroru"


Oleg V. Chlevňuk
Vydavateľstvo BB/art s.r.o. 2008, preklad Milan Dvořák, ISBN 978-80-7381-462-5, počet strán: 477. rozdelené do 7 kapitol a rozsiahleho poznámkového aparátu.


Veľmi zaujímavá kniha doslova nabitá citáciami z historických dokumentov, ktoré sa viažu na každodennú rutinu GULAGU. Obdobie rokoch 1930-41 je spracované naozaj podrobne a garantujem, že niektorým citlivejším povahám bude po prečítaný viacerých kapitol na zvracanie.
PS: na záver knihy je menný register naj dôležitejších postáv GULAGU v spomínanom období. Drvivá väčšina ich "zaslúžene" končí poznámkou: v listopadu zatčen ... v únoru zastřelen (a tak podobne), čo je svojským potvrdením porekadla o revolúcií, ktorá požiera svoje deti.
Môžem vrelo doporučiť, napriek relatívne vyššej cene.
URL : https://www.valka.cz/Historie-GULAGU-Oleg-Chlevnuk-t86809#321576 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více