06.08.2009 - KFOR: Nový velitel MNTF(C) na základně Šajkovac

Ve středu 5. srpna 2009 navštívil základnu Šajkovac nový velitel mnohonárodního velitelství Střed brigádní generál Seppo Toivonen.


Generál Toivonen byl uveden do funkce velitele mnohonárodního velitelství Střed (Multinational Task Force Center - MNTF-C) v pátek 30. července 2009 při oficiálním aktu předání velení na finské základně Camp Ville. Ve funkci vystřídal brigádního generála Kyösti Halonena. Spolu s velitelem MNTF-C se návštěvy české základny zúčastnil také jeho zástupce plukovník Con Ryan.


Po přivítání a představení velení 15. kontingentu AČR se hosté spolu s velitelem kontingentu podplukovníkem Jiřím Kývalou odebrali do briefingové místnosti, kde byla připravena krátká prezentace s informacemi o českém kontingentu a úkolech, které plní a bude plnit během svého půlročního působení v sestavě sil KFOR v Kosovu.


Základna Šajkovac je první základnou, kterou velitel MNTF-C ve své funkci navštívil. Součástí prohlídky byla ukázka zbraní a techniky mechanizované roty D a ukázka výcviku služebních psů. Generál Toivonen se podrobně seznámil s prací českých vojáků v misi a projevil zájem zúčastnit se některé z patrol roty D na administrativní hranici.





http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14689
URL : https://www.valka.cz/06-08-2009-KFOR-Novy-velitel-MNTF-C-na-zakladne-Sajkovac-t86890#321978 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více