16.08.2009 - Severná Kórea sa zase vyhráža použitím jadrových zbraní

KĽDR sa vyhrážala, že Spojené štáty americké a Južnú Kóreu čaká "nemilosrdná odplata" za sankcie, ktoré na ňu uvalila OSN aj samotné USA.


www.sme.sk
URL : https://www.valka.cz/16-08-2009-Severna-Korea-sa-zase-vyhraza-pouzitim-jadrovych-zbrani-t87195#323140 Verze : 0

Diskuse

Já v tom článku (ale i v jiných) čtu, že KLDR napadne jadernými zbraněmi útočníka, který ji napadne jadernými zbraněmi. Myslíte, že by jiná země s jadernými zbraněmi je ve stejném případě nepoužila?
URL : https://www.valka.cz/16-08-2009-Severna-Korea-sa-zase-vyhraza-pouzitim-jadrovych-zbrani-t87195#323186 Verze : 0
No otázkou je jestli ho čteš celý, mně přijde že ne, nebo si z něj vytrháváš to co se ti hodí.
První odstavec je : "Severná Kórea (KĽDR) sa v nedeľu vyhrážala, že Spojené štáty americké a Južnú Kóreu čaká "nemilosrdná odplata" za sankcie, ktoré na ňu uvalila Organizácia Spojených národov aj samotné USA." jestli ti to nemilosrdná odplata je nic, co by stálo za řeč, navíc sankce jsou sankcemi OSN a jen některé USA, ale vyhrožuje se jen USA (a Jižní Koreji). Takže když byly uvaleny sankce OSN na Srbsko bylo by normální kdyby "nemilosrdnou odplato se hrozilo třeba Rakousku? A to že nějaká země simuluje počítačově cvičení (tedy prakticky bez nasazení techniky a lidí) na což reaguje jednoznačně agresivní režim (útok v korejské válce přišel ze severu, porušování příměří třeba výkopy tunelů pod linií jsou rovněž severní) tím že začne hrozit nemilosrdnou odvetou, mi rovněž nepřijde normální. A mezi námi věta "Ak by americkí imperialisti a skupinka Lia Mjung-paka ohrozovala (Sever) jadrovými zbraňami, odpovedal by na to jadrovými zbraňami," nezní rovněž tak jak ji interpretuješ, mluví se o tom že sever bude ohrožován (tedy ne napaden), co je ohrožení si určí samozřejmě sám, a na to ohrožení odpoví jadernými zbraněmi. On je dost rozdíl mezi tím odpovědět na útok, což je jistě právem každé země, a odpovědí na "ohrožení". Nějak mne tak napadá že třeba SSSR napadl v roce 1939 Finsko s tím že ho provokují že mu nechtějí pronajmout poloostrov Hanko jako námořní základnu a že hranice je tak blízko že by bylo možno ostřelovat Leningrad dalekonosnými děly (které finové neměli), také zde někdo rozhodl co je ohrožení a reagoval "nemilosrdnou odplatou" Pokud je to co se píše v článku správně (tedy nezkreslené) je to co severní korea prohlásila při nejmenším dost zvláštní a jednoznačně výhružné pro její okolí. Pokud ti to přijde normální, jsem rád že nebydlíš v sousedním domě.
URL : https://www.valka.cz/16-08-2009-Severna-Korea-sa-zase-vyhraza-pouzitim-jadrovych-zbrani-t87195#323194 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více