02.09.2009 - ČMF a Kaspická flotila začlenené pod Severo-Kaukazský vojenský okruh

V súlade s novou organizáciou ruských ozbrojených síl, s platnosťou od 1.sept. t. r. boli Čiernomorská(ČMF) a Kaspická flotila(KF) začlenené pod velenie Severo-Kaukazského vojenského okruhu(SKVO = "СКВО").
Zároveň obe flotily upustia od historických názvov, povedal zdroj z tlačového oddelenia SKVO. Podľa neho bol tým "zavŕšený logický rámec zjednotenia všetkých strategických síl na juhu Ruska".
Obe flotily budú mať na veliteľstve SKVO zástupcu - vysokého dôstojníka v hodnosti
kontra-admirál alebo vice-admirál.
Podľa zdroja obe flotily prejavili svoju súčinnosť s pozemnými vojskami počas vlaňajších udalostí na Severnom Kaukaze(Abcházsko a J.Osetsko).
Jeden z vyšších dôstojníkov z velenia ČMF podotkol že "čas ukáže správnosť tohto rozhodnutia".


arms-tass.su
URL : https://www.valka.cz/02-09-2009-CMF-a-Kaspicka-flotila-zaclenene-pod-Severo-Kaukazsky-vojensky-okruh-t87597#324981 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více