Anotace - Guttman, Jon

Sopwith Camel vs Fokker Dr. I. Západní fronta 1917 - 18
Guttman, Jon - Sopwith Camel vs Fokker Dr.I. Západní fronta 1917 - 18. Grada Publishing, a. s., Praha 2009, 80 s., ISBN 978-80-247-2887-2, překlad Mgr. Martin Čížek.

Kniha Jona Guttmana se věnuje soubojům dvou slavných stíhacích letadel první světové války - letounů Sopwith Camel a Fokker Dr.I. Autor se v textu zabývá vznikem a vývojem obou stíhaček a jejich technickým popisem. Značnou pozornost přikládá okolnostem a taktice jejich bojového nasazení a na závěr přináší analýzu jejich úspěšnosti. Text je doprovázen rozsáhlou obrazovou přílohou (jak původními fotografiemi, tak novodobými ilustracemi) a medailonky některých významných pilotů. Knihu doplňuje přehled literatury, obsáhlý rejstřík a slovníček důležitých pojmů a zkratek. Doporučená cena knihy činí Kč 219,-.
URL : https://www.valka.cz/Anotace-Guttman-Jon-t87751#325695 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více