22.09.2009 - Příčina neúspěšných zkoušek Bulavy

Diskuse

Rádio Echo Moskvy, 19.9.2009


V rozhovoru pro rádio Echo Moskvy uvedl Výzbrojní náčelník ozbrojených sil RF, náměstek ministra obrany Vladimir Popovkin, že příčinou dosavadních neúspěšných zkoušek ponorkových balistických raket Bulava byla technologická nekázeň a ne konstrukční chyby.


Pro odstranění těchto nedostatků byla ustanovena nezávislá komise, která provedla šetření, jejímž výsledkem je výše uvedený výrok Popovkina. Dalším výsledkem činnosti komise je podstatné zpřísnění přijímacích kontrol komponent od jednotlivých subdodavatelů.


Pro úplnost připomínám, že z dosavadních 11 zkoušek bylo 6 neúspěšných - viz Přehled o provedených zkouškách balistické rakety pro ponorky 3M30 / R-30 / RSM-56 Bulava



Zdroj informace:
Novosti VPK - vpk.name
URL : https://www.valka.cz/22-09-2009-Pricina-neuspesnych-zkousek-Bulavy-t88091#326751 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více