Můj děda byl voják...

Diskuse

Ve čtvrtek běžel na čt2 dokument, který jsem bohužel neviděl.:


Video - Můj děda byl voják, válčil na Piavě - TV program - Česká televize
www.ceskatelevize.cz


Nemáte ho někdo?
URL : https://www.valka.cz/Muj-deda-byl-vojak-t88688#330020 Verze : 0
Dík. Už jsem to zkouk, ale když jsem to psal, myslel jsem tím, jestli to někdo nenahrál a nebo to nevlastní. AHoj
URL : https://www.valka.cz/Muj-deda-byl-vojak-t88688#330029 Verze : 0
Zajímalo by mě, co si o tom dokumentu myslíte?
URL : https://www.valka.cz/Muj-deda-byl-vojak-t88688#330487 Verze : 0
Podle mne je zajímavý, ale poněkud rozporný, třeba vyprávění o zbraních z WWI s ukázkou samočiných pušek a nesmyslem o ČS puškách je na kopnutí vypravěče do zadku, podobných momentů je tam několik. Ale to štve možná mne a pár dalších, pořad byl zaměřen myslím na běžného diváka a tam určitě splnil účel skvěle. Ukázal že češi bojovali a to velmi dobře nejen v legiích ale i v R-U armádě, ukázal že válka na historiky dost opomíjené italské frontě byla jedna z těch krutých, což si mnozí neuvědomují. Myslím že to byl dobrý pořad a škoda že jich není víc. Osobně bych to nenazval dokumentem, spíš normálním pořadem, ale i tak to bylo dobré.
URL : https://www.valka.cz/Muj-deda-byl-vojak-t88688#330503 Verze : 0
Tak nějak to hodnotím též. Přesně ty pušky mě nadzvedly ze židle . A ještě víc, když vypravěč který celou dobu vyprávěl o čs. vojácích bojujících v uniformách R-U , ukázal jak asi vypadala jejich uniforma a ve vitríně byla uniforma čs. legionáře.


A viděl jste někdo Tohle:
http://triton-film.cz/projekty/svedectvi-vraku/
URL : https://www.valka.cz/Muj-deda-byl-vojak-t88688#330506 Verze : 0
Je to hledání "kořenů" , moc tomu fandím , nebudeme hodnotit to co nebylo echtovní , ale jde o to ,že vzpomínka na Velkou válku nejsou jen vzpomínky na Legionáře . Ta námářní sekce to je pěkné a zajímavé . Podílelo se na tom i pan Boris Gol, nadšený badatel z Pardubic . ONI naši matrosové mají lehčí situaci ,neb o maríně ,která byla malá se toho ví hodně i v detailech . Doporučuji návštěvu Arsenálu a potom směrem jižně k Arstétenu, kde je pěkná expozice a hrobka Ferdinanda Este a jeho ženy . Pod zámkem v hospodě dělají výtečnou zvěřinu , víno je také slušné .
URL : https://www.valka.cz/Muj-deda-byl-vojak-t88688#330508 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více