Prapor

Diskuse

Dobry den, chtel jsem se zeptat jaky mel- 1 Slovansky oddil "Kornilovci" prapor?,videl jsem červeno-černy 50%červeny a 50%černy,take jsem videl jiny pomer,napr.65% na 35%,/z napisem a lepkohnatem/ jaky je pomer barev spravny?? hledel jsem vsude a pokazde je to jinak.Sad Sad Sad Dekuji za pomoc a radu.
URL : https://www.valka.cz/Prapor-t89621#334342 Verze : 0
Jednotka, která později nesla název Krnilovci vzniká již v roce 1917 (viz zde na Faleristika-Rusko www.valka.cz). Není možno hovořit o tom, že by prapor této původní jednotky byl totožný se standartou jednotky z roku 1922. Ale jisté atributy, jako je černá a červená barva, lebka s hnáty, jsou zachovány i v pozdějším období. V ruské literatuře se tyto prapory objevují také v různých podobách. Údajně, první prapor této jednotky z roku 1918-19 byl odvezen do emigrace a skončil v Kozáckém muzeu v Paříži, ale další osud mi není znám. Symbol byl jasný. Červená barva krve a černá barva anarchie, jindy zvaná černá barva zmaru. Lebkohnát jako jistý až exotický doplněk byl běžně používám v době Občanské války 1918-22 i u dalších jednotek dobrovolníků v Rusku. Mimochodem i náš l. úderný prapor na Rusi používá lebkohnát a černou barvu, toto se však ideologicky (snad) vrací do období husitských válek.
URL : https://www.valka.cz/Prapor-t89621#334350 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více