02.12.2009 - Návrat do starých časů pirátských dob

Somálští piráti začali podnikat. Založili si burzu, která nezná krizi
Tak jak to vypadá, tak v Somálsku dále pokračuje tradice pirátství i s nejmenšími detaily a těmi jsou investice. V minulosti se jednalo o právo podílu na kořisti, dnes se nazývá spíše jako návratnost investice.


V hlavním doupěti somálských pirátů v přístavu Haradheere založily námořní gangy něco na způsob akciové burzy. S její pomocí pak financují přepady lodí v Indickém oceánu. S informací přišla agentura Reuters.


Gangy vydělávají přepadáváním a únosy lodí miliony dolarů. Množství peněz, které se náhle v pirátské komunitě objevilo, přitáhlo řadu "investorů" ze Somálska i dalších zemí.


finweb.ihned.cz
URL : https://www.valka.cz/02-12-2009-Navrat-do-starych-casu-piratskych-dob-t89872#335830 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více