11.12.2009 - Čína predstavila kópiu Jaku ako vlastné LCA-15

Zrušenie prísnych pokynov pre podniky ruského vojenského priemyslu prinieslo ovocie čínskemu voj. komplexu, napriek hospodárskej kríze Čína v rekordne krátkom čase vyrobila mutant cvičného lietadla Jak-130. Na tohtoročnom Air Dubai Show-2009 číňania predstavili lietadlo pod označením LCA-15. Prvým nádejným záujemcom sa môže stať ukrajinské letectvo.
Keďže Jak-130 sa nikdy nedostal do Číny(a nepomol byť "pajznutý"), autor článku vo VPK, A.Rafalovič sa domnieva že číňania získali dokumentáciu za primeranú odmenu od ruských magnátov, majiteľov akcií OKB Jakovleva.


vpk.name
URL : https://www.valka.cz/11-12-2009-Cina-predstavila-kopiu-Jaku-ako-vlastne-LCA-15-t90181#337210 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více