17.12.2009 - Na záchraně lidí z potopené lodi se podílí i lodě z mise UNIFIL

U libanonského přístavu Tripolis ztroskotala nákladní loď s 83 lidmi na palubě. Jednalo se o plavidlo Danny F II plující pod panamskou vlajkou.


Na záchraně se kromě libanonského námořnictva s devíti plavidly podílí také plavidla mise UNIFIL.
Jedná se o zásobovací loď Mosel (A512, třída Elbe) a minolovku Laboe (M1079, třída Kulmbach) německého námořnictva a fregatu Zeffiro (F577, třída Maestrale) italského námořnictva z uskupení MTF-448.


Ze základny RAF v Akrotiri na Kypru se do akce zapojil také vrtulník Bell Griffon HAR2 z 84. perutě. Vzhledem k vzdálenosti základny bude operovat z Larnaku.


Zatím bylo zachráněno 38 lidí, 4 jsou potvrzení mrtví a ostatní pohřešovaní.


Zdroj:
aktualne.centrum.cz
seefahrer.blog.de
http://www.daylife.com/photo/0edW0xn60J0bo
pushpi.com
uk.news.yahoo.com
www.iloubnan.info
www.un.org
URL : https://www.valka.cz/17-12-2009-Na-zachrane-lidi-z-potopene-lodi-se-podili-i-lode-z-mise-UNIFIL-t90371#338044 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více