EGY - Marsa Matruh - Rommelovo muzeum

Rommel Cave Museum
Marsa Matruh, město zhruba 200 km západně od Alexandrie, v létě okupované dovolenkáři z Káhiry, v zimě zapomenuté nevýrazné městečko. Jedinou zajímavostí je miniaturní muzeum "pouštní lišky" generála Erwina Rommela. Z centra města dojdete k muzeu příjemnou procházkou, obejdete zátoku podél pláže plné egyptských turistů (v létě) či odpadků (v zimě), až na konec skalnatého výběžku k bráně s nápisem Romel Beach (ano správně, mají tam chybu). Muzeum je vpravo těsně před bránou.


Otevírací doba: 08:00 - 17:00


Vstupné: 10 EGP (cca 32 Kč v listopadu 2009)


Muzeum tvoří jediná místnost vytesaná ve skále. Nejzajímavějším exponátem je Rommelův vojenský kabát. Dále sbírku doplňuje několik původních map, fotografií, truhla na archivaci písemností, a pár věcí denní potřeby německých vojáků. Co se týká Rommelovy pláže, údajně se tam rád koupal a proto ten název. Je-li to pravda, kdo ví.


zdroj: osobní návštěva, foto: vlastní
URL : https://www.valka.cz/EGY-Marsa-Matruh-Rommelovo-muzeum-t90402#338144 Verze : 0
...
EGY - Marsa Matruh - Rommelovo muzeum - za tou boudou vpravo (policejní stanice) je vchod do jeskyně - muzea

za tou boudou vpravo (policejní stanice) je vchod do jeskyně - muzea
URL : https://www.valka.cz/EGY-Marsa-Matruh-Rommelovo-muzeum-t90402#338145 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více