Německý stativ

Diskuse

Sehnal jsem německý stativ. Zajímalo by mě k čemu sloužil, zda ke kulometu nebo k dalekohledu popřípadě k něčemu jinému. Zajímalo by mě také jakou může mít přibližnou hodnotu.
URL : https://www.valka.cz/Nemecky-stativ-t91383#341651 Verze : 0
Vážený pane kolego,
zcela jistě tento stativ nebyl určen k upínání palných zbraní. Toto zařízení díky své dřevo-kovové konstrukci bylo určeno k nesení klidové zátěže pravděpodobně do hmotnosti 15-25 kg. Jediné co je jisté, že podstavec, jehož datum vzniku si netroufám určit, po určitou dobu sloužil v německé armádě.


Pro znalce různých Waffenamtů jsem si dovolil vyhotovit větší obrázek. Snad někdo zjistí něco bližšího.


P. S.
Konstrukce stativu mi připomíná poválečné podstavce určené k nesení různých přístrojových systémů (geodetických, filmových, osvětlovacích, apod.).
URL : https://www.valka.cz/Nemecky-stativ-t91383#341663 Verze : 0
Dobrý den
máte ještě ten stativ ? Mám vážný zájem.
S pozdravem
HerrFlig
URL : https://www.valka.cz/Nemecky-stativ-t91383#408056 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více