30.01.2010 - Vojenské letiště získá firma spojená s daňovými podvodníky

Armáda prodává letiště v Příbrami. Ale kolem prodeje se rojí spekulace. Výběrové řízení totiž vyhrála firma, kterou ovládají podnikatelé odsouzení za daňové podvody. A už je podepsaná i kupní smlouva.


Ministerstva financí i obrany jsou v klidu, právně je prý všechno čisté. Bezpečnostní experti ale zdvihají varovně prst.

Podnikatelé Marek a Lubomír Podlipní už před dvěma lety zvítězili v tendru na koupi příbramského armádního letiště. Teď je na oba vydaný zatykač, protože nenastoupili do vězení. Podváděli totiž s daněmi.


Stíhaní přitom Podlipní byli už v době, kdy se do výběrového řízení přihlásili. Teď se skrývají. Ještě před tím ale stihli firmu přepsat na blízkého známého. Stát tak i přes prvotní váhání smlouvu o prodeji nakonec posvětil.


"Myslím, že není od věci, aby způsob zbavování se majetku byl v armádě zásadně přehodnocen," míní například bývalý šéf vojenské rozvědky Andor Šándor.










tn.nova.cz
URL : https://www.valka.cz/30-01-2010-Vojenske-letiste-ziska-firma-spojena-s-danovymi-podvodniky-t92125#344400 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více