03.02.2010 - Jednání s delegací izraelského Ministerstva obrany

Ve dnech 1. - 2. února 2010 se v Praze uskutečnily každoroční konzultace k bezpečnostní politice mezi Ministerstvy obrany České republiky a Státu Izrael.


Za českou stranu vedl jednání zástupce náměstka ministra obrany pro zahraničí - ředitel sekce obranné politiky a strategie Ivan Dvořák.


V úterý 2. února 2010 byla izraelská delegace vedená zástupcem ředitele sekce pro zahraniční vztahy Ministerstva obrany Státu Izrael Jakovem Laorem přijata ke krátké schůzce náměstkem ministra obrany pro zahraničí Janem Fulíkem. Obě strany si vyměnily názory na bezpečnostní situaci v našich regionech, výstavbu obou armád, a zejména na rozvoj vzájemné spolupráce v oblasti obrany.


Vojenská bilaterální spolupráce zahrnuje široké spektrum kooperace, počínaje spoluprací na úrovni jednotek, přes četné kontakty zbrojních průmyslů na oboustranně výhodných projektech, konče navázáním strategického dialogu mezi oběma resorty obrany. Česká republika patří k úzkému okruhu států, s nimiž resort obrany Státu Izrael navázal tento dialog. Jednou z takových zemí jsou Spojené státy americké.


V rámci diskuse náměstek Fulík zmínil účast kontingentu Armády ČR v operaci MFO (Multinational Force and Observers) na Sinajském poloostrově, kde příslušníci kontingentu plní úkoly v souladu s Mírovou smlouvou mezi Egyptskou arabskou republikou a Státem Izrael a také projekt odminování, který česká strana připravuje v Jordánsku.








http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15759
URL : https://www.valka.cz/03-02-2010-Jednani-s-delegaci-izraelskeho-Ministerstva-obrany-t92228#344984 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více