11.02.2010 - Velitel speciálních jednotek USAF zakázal užívání šalvěje divotvorné

USAF oznámilo, že Lt. Gen. Donald C. Wurster, velitel Air Force Special Operations Command, zakázal svým mužům užívání rostliny šalvěj divotvorná (salvia divinorum), známé také jako "Sally D" či "Magic Mint", včetně všech komerčně dostupných extraktů z ní vyrobených. Příslušníci, kteří konzumují výrobky z této rostliny, tak podléhají disciplinárnímu řízení v rámci Uniform Code of Military Justice.


Zdroj:
http://www.af.mil/news/story.asp?id=123190188
URL : https://www.valka.cz/11-02-2010-Velitel-specialnich-jednotek-USAF-zakazal-uzivani-salveje-divotvorne-t92510#346487 Verze : 0

Diskuse

podľa www.biotox.cz

Citace :

Účinky
V běžně užívaných dávkách je co do účinku téměř nezaměnitelná s jakýmkoliv jiným psychedelikem. Posiluje představivost a zvyšuje vizuální citlivost. V klidném prostředí se objevují i optické halucinace. V rušivějším prostředí se naopak vize nemusí vůbec projevit. Často se dostavují euforické stavy mysli, občas se vynořují obrazy z dávné minulosti (které už člověk málem zapomněl). Typickým stavem je prožívání disociace vlastního ega, cestování v čase a mezi různými realitami. Ve velmi malých množstvích při kouření je její účinek srovnatelný s konopím (fascinace všedními věcmi viděnými "jinak") a to zejména po odeznění hlavního účinku.
URL : https://www.valka.cz/11-02-2010-Velitel-specialnich-jednotek-USAF-zakazal-uzivani-salveje-divotvorne-t92510#346507 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více