11.02.2010 - Vyznamenání pro letecké návodčí USAF za akce v Afgánistánu

USAF oznámilo, že celkem devět leteckých návodčí, příslušníků Air Force Special Operations Command, bylo vyznamenáno za akce v Afghánistánu. Mezi vyznamenanými vynikl Tech. Sgt. Christopher Grove, který obdržel celkem dvě Bronze Star. Poté, co se k jeho pozici začala přibližovat skupina 15 povstalců, totiž nařídil bez ohledu na svou osobní bezpečnost vzdušný útok. Letoun na zaslané souřadnice vzdálené 120 metrů od pozice návodčího svrhl šest 227 kg bomb. Druhé vyznamenání si Sergeant Grove vysloužil za hrdinství prokázané v pozemním boji.


Dalšími vyznamenanými návodčími jsou:

Lt. Col. Brett Nelson, velitel 23rd Special Tactics Squadron - Bronze Star
Maj. Gregory Mallon - Bronze Star
Capt. Julio Terrero - Bronze Star, Air Force Combat Action Medal
Chief Master Sgt. Antonio Travis - Bronze Star, Air Force Combat Action Medal
Senior Master Sgt. Carlos Neris - Bronze Star
Master Sgt. Donald Stevens - Bronze Star, Air Force Combat Action Medal
Tech Sgt. Joseph Hepler - Bronze Star
Staff Sgt. Ryan Carter - Bronze Star

Zdroj:
http://www.af.mil/news/story.asp?id=123190129
URL : https://www.valka.cz/11-02-2010-Vyznamenani-pro-letecke-navodci-USAF-za-akce-v-Afganistanu-t92511#346489 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více