Bitva o Říšský sněm - Tony Le Tissier

Race for the Reichstag

Diskuse

Bitva o Říšský sněm


Nakladatelství: BB/art
Počet stran: 327
Rok vydání: 2003
Vazba: vázaná
Rozměry: –
ISBN: 80-7341-067-2
EAN: 9788073410674


Publikace Tonyho Le Tissiera Bitva o Říšský sněm je třetí autorovou knihou, v níž se vrací k bojům o hlavní město nacistického Německa na konci války v roce 1945 – kniha čtenáři představí dosud neznámé materiály z odtajněných sovětských i německých archivů, dozví se mnohé o vzájemné řevnivosti dvou ruských maršálů (Žukova a Koněva), kteří si chtějí dobytí Berlína (a symbolicky tedy porážku nacistického Německa) připsat na svůj účet, i o odvaze obyčejných vojáků, kteří na samém konci války neváhali položit život v boji. Kniha je určena všem zájemcům přípravy, průběh a důsledky poslední velké bitvy druhé světové války, bitvy o Berlín, potažmo jejího vyvrcholení, bitvy o berlínský Říšský sněm.


Jednoznačně nejlepší kniha o bitvě o Berlín vydaná v ČR od autora specializujícího se na tuto problematiku. Jsou tu místy velmi podrobně popsány okamžiky bojů 11. dobrovolnické divize pancéřových granátníků SS "Nordland" v centru města. Lze jen doporučit, vzhledem k tomu, že ohledně této divize je známo podrobně jen málo informací.


Hodnocení: 10/10
URL : https://www.valka.cz/Bitva-o-Rissky-snem-Tony-Le-Tissier-t92603#346677 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více