Bratrstvo neohrožených - Stephen E. Ambrose

Band of brothers

Diskuse

Bratrstvo neohrožených


Nakladatelství: Jota
Počet stran:360
Rok vydání:2002
Vazba:vázaná
Rozměry:140 × 210 mm
ISBN:80-7217-195-X
EAN:9788072171958


Publikace, která je předlohou úspěšného televizního seriálu HBO, představuje čtenářům výcvik roty E 506. pluku 101. vzdušné výsadkové divize, tzv. křičících orlů, a jejich cestu z Normandie až do Hitlerova „orlího hnízda“ v Alpách...


Kniha je velmi kvalitně zprácována téměř románovým způsobem a tak člověk ani nemá pocit, že by četl nějakou suchou historii jedné roty. Čte se tedy velmi snadno a určitě by zaujala i člověka který se o historii 2. světové války nijak nezajímá. Je doplněna fotografiemi na kterých lze vidět "originální" postavy, tak jak je známe ze seriálu. Zjistíte, že se moc neliší a výběr herců do seriálu byl tedy kvalitní. Samozřejmě jak už to bývá, tak v knize se lze dočíst i o událostech které se do seriálu již nevešly.


Hodnocení: 9/10
URL : https://www.valka.cz/Bratrstvo-neohrozenych-Stephen-E-Ambrose-t92608#346703 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více