13.02.2010 - Britský voják na hlídce v Afghánistánu zabit explozí IED

Dne 13. února 2010 oznámilo britské ministerstvo obrany, že tento den padl v Afghánistánu další britský voják. Příslušník 1st Battalion Grenadier Guards byl zabit poté, co jeho vozidlo zasáhla během hlídky exploze v okrese Nad 'Ali, provincie Helmand.


Zdroj:
www.mod.uk



Padlým je Lance Sergeant Dave Greenhalgh, 25 let, z Ilkeston, hrabství Derbyshire. Veterán operací v Bosně, Iráku a Afghánistánu vstoupil do armády v roce 2001. Jako příslušník 1st Battalion Grenadier Guards sloužil v Buckinghamském paláci, podílel se na operaci Fresco během hasičské stávky a absolvoval i výcvik v Keni a na Falklandech. Osudného 13. února ráno zajišťovala jeho sekce bezpečný průchod pro hlídku nedaleko Lashkar Gah, provincie Helmand. Zemřel okamžitě poté, co bylo jeho vozidlo zasaženo explozí improvizovaného výbušného zařízení. R.I.P.


Zdroj:
www.mod.uk
URL : https://www.valka.cz/13-02-2010-Britsky-vojak-na-hlidce-v-Afghanistanu-zabit-explozi-IED-t92648#346884 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více