15.02.2010 - Britský ženista v Afghánistánu podlehl následkům exploze IED

Dne 15. února 2010 oznámilo britské ministerstvo obrany, že tento den odpoledne padl v Afghánistánu další britský voják. Příslušník 36 Engineer Regimentu sloužící v rámci Counter-Improvised Explosive Device Task Force podlehl zraněním utrpěným při výbuchu improvizovaného výbušného zařízení (IED) nedaleko Patrol Base Ezaray, ležící v severovýchodní části okresu Sangin v afghánské provincii Helmand.

Zdroj:
www.mod.uk


Padlým je Sapper Guy Mellors, 20 let, narozen 1989 v Coventry. Ke Sboru královských ženistů (Corps of Royal Engineers) vstoupil v září 2006 a po dokončení výcviku byl zařazen k No. 20 Field Squadron, 36 Engineer Regiment v Maidstone, hrabství Kent. Nasazení v Afghánistánu bylo jeho první. Osudného 15. února zajišťoval zneškodňování improvizovaných výbušných zařízení (IED) při podpoře roty A, 3rd Battalion The Rifles, nedaleko Patrol Base Ezaray. Během výkonu služby došlo k explozi IED, jejímž následkům Guy Mellors podlehl. R.I.P.

Zdroj:
www.mod.uk
URL : https://www.valka.cz/15-02-2010-Britsky-zenista-v-Afghanistanu-podlehl-nasledkum-exploze-IED-t92712#347105 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více