10.03.2010 - Ozbrojenci v Pákistánu postříleli humanitární pracovníky

Šest pracovníků americké nevládní organizace World Vision bylo ve středu zabito při útoku neznámých ozbrojenců na její úřadovnu v severozápadním Pákistánu.


Asi 15 ozbrojených mužů v terénním vozidle zaútočilo na budovu World Vision u Oghi v Severozápadní pohraniční provincii střelbou a granáty. Mezi mrtvými jsou i dvě ženy. Podle jednoho ze zaměstnanců šest dalších osob utrpělo těžká zranění.







www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/10-03-2010-Ozbrojenci-v-Pakistanu-postrileli-humanitarni-pracovniky-t93529#350293 Verze : 0

Diskuse

Nutno podotknout že šlo o místní pracovníky, tedy nikoli američany, jak by mohlo ze stručného výtahu vyznívat. Ozbrojenci vtrhli nejprve do budovy, a teprve potom oddělili část lidí, které odvedli pryč a postříleli, později se dostali do střetu s policií ale podařilo se jim uniknout. Vzhledem k tomu že měli masky dalo by se možná předpokládat že jde o lidi v té oblasti známé.
URL : https://www.valka.cz/10-03-2010-Ozbrojenci-v-Pakistanu-postrileli-humanitarni-pracovniky-t93529#350302 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více