Ing. J. Vybíhal, V. Wodák: Jihlava pod hákovým křížem

Jihlava pod hákovým křížem


Jiří Vybíhal ve spolupráci s Vilémem Wodákem .


Dovolím si tvrdit, že tato kniha je výjimečná především tím, jak bez emocionálního vypětí téměř den po dni mapuje historii města Jihlavy v období let 1939-45 .


Tato práce je doplněna velkým a opravdu přenádherným souborem autentických fotografii i z rodinných archivu rodin Jihlavských občanů. V knize nacházíme obrázky techniky, fotografie Jihlavských občanů, nositelů vysokých řádů a vyznamenání s popisem jejich služby v německé armádě .


Osobně si myslím, že částečně odpovídá na otázku Benešovy dekrety co dělat, otevřít či nikoliv .


Celá práce, kdy kniha velkého formátu má 340 stran ukazje, že o historii doby ,která nás jistě „ pálí „ lze hovořit bez emocí a vášní a přitom se seznámit s podrobnosti, které jsou mnohdy neskutečné .


Můj přítel a kolega pan Vilém Wodák mi dovolil jen pár obrázku na „pokoukání „, ale já si myslím, že jak mladí lidé, tak i starší generace by mnohé pochopila, k mnohému by se postavila zcela jinak .


V závěru knihy, pan Wodák popisuje, nález hrobu „ neznámého vojáka „ kdy se ve spolupráci s Německým spolkem pro údržbu válečných hrobů podařilo padlému vojákovi vrátit jméno a ostatky předat rodině k pohřbení .


Kniha byla vydaná k 70. výročí okupace Jihlavy.
Sazba a tisk Nová tiskárna Pelhřimov, spol. s.r.o.
URL : https://www.valka.cz/Ing-J-Vybihal-V-Wodak-Jihlava-pod-hakovym-krizem-t93653#350827 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více