Zákrok

Diskuse

Mohli byste mi někdo prosím vysvětlit, co to odpaluje ten příslušník pravděpodobně ruské protiteroristické jednotky - úsek 0:12 - 0:15.


Nevypadá to vůbec hostage-friendly Wink, jak je i vidět posléze z toho, jak dopadl autobus. Spíše jako útok sebevražedného útočníka Cool


http://www.youtube.com/watch?v=gbG75akOvBo
URL : https://www.valka.cz/Zakrok-t93913#351824 Verze : 0
No na konci hlásí že rukojmí byli osvobozeni a únosci zajištěni, ale po pravdě když vidím ten autobus s urvaným boke, a představím si rukojmího v tričku tak je od sebe asi rozeznávají jen podle DNA.
teoreticky by mělo jít o granát který zábleskem a hlukem paralyzuje na nějakou dobu všechny v okolí, ale ten by neměl být tak destruktivní aby skla vyletěly docela daleko od autobusu.
URL : https://www.valka.cz/Zakrok-t93913#351829 Verze : 0
jj, oslepující nebo zábleskový granát si taky představuju jinak, proto jsem to sem vložil.


Asi to odpovídá ruské logice "Нас много!"...
URL : https://www.valka.cz/Zakrok-t93913#351831 Verze : 0
Jde o to ze na tomto cviceni (kazaska protiteroristicka jednotka MVD) do autobusu pro lepsi vizualni efekt natlacili pirotechnickych zasobu takze ten vybuch nema s tou "granatou" nic spolecneho.
URL : https://www.valka.cz/Zakrok-t93913#351837 Verze : 0
Dík za vysvětlení. Takže to co vidíme jsou dvě věci? Jednou je ten muž co tam tou "tyčí" dává něco na zneškodnění, a druhou je ta přidaná pyrotechnika která tam normálně asi nebude a která poničí autobus? Je to tak správně?
URL : https://www.valka.cz/Zakrok-t93913#351840 Verze : 0

Citace - bitaxe :

Dík za vysvětlení. Takže to co vidíme jsou dvě věci? Jednou je ten muž co tam tou "tyčí" dává něco na zneškodnění, a druhou je ta přidaná pyrotechnika která tam normálně asi nebude a která poničí autobus? Je to tak správně?



Ano, jde pouze o ukazkove cviceni pro "pana generala". Exploze zacala ze zadu avtobusa a ta tyc vyvolala detonace. To vlastne neni cviceni ale obycejna "potjomkinskaja vesnice".
URL : https://www.valka.cz/Zakrok-t93913#351849 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více