19.03.2010 - V Primorsku bol ukončený program likvidácie vyradených atómových ponoriek

V Primorsku bol ukončený spoločný japonsko-ruský projekt likvidácie 5 atómových ponoriek tr. Viktor(III), vyradených zo zostavy Tichooceánskej flotily.
Program "Hviezda nádeje" bol podpísaný v roku 20005, jeho realizácia začala v roku 2006 a ukončený bol t.r. vo februári rozrezaním trupu 5. ponorky na závode "Hviezda"(Ďaleký východ). Program bol plne hradený japonskou stranou zo zdrojov, vyčlenených na ekológiu Ázijsko- Tichooceánskeho priestoru, v ktorom sa nachádza aj smutne známy "cintorín" vyradených ponoriek z čias éry Sovietskeho zväzu.



http://lenta.ru/articles/2010/03/19/utilize/
URL : https://www.valka.cz/19-03-2010-V-Primorsku-bol-ukonceny-program-likvidacie-vyradenych-atomovych-ponoriek-t93934#351882 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více